Een reisverzekering is er om onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie te dekken, deze moeten dan wel zijn opgenomen in de voorwaarden. Je kunt dan denken aan ziektekosten die je maakt maar die niet door de zorgverzekeraar worden betaald. Maar ook schade aan gestolen bagage en reddingskosten worden vergoed. Het is heel gemakkelijk om een reisverzekering via internet af te sluiten als je op reis gaat naar Turkije. Dit kan zelfs nog kort voordat je gaat, toch zijn er een aantal dingen te noemen waar je op moet letten als je een reisverzekering gaat afsluiten.

Allereerst is er uiteraard het kostenplaatje wat aan een reisverzekering kleeft. De hoogte ervan hangt af van het risico dat een verzekeraar loopt. Er is bijvoorbeeld sprake van een verhoogd risico als je een gevaarlijke sport in Turkije gaat beoefenen, dan heb je een groter risico dan wanneer je voor een strandvakantie gaat. Ook de voorwaarden van de reisverzekering zijn een belangrijk aspect. De verzekeraar zal immers per verzekerde gebeurtenis kijken of er wel of niet vergoed wordt. Wanneer je bijvoorbeeld nalatig bent geweest, dan zal een verzekeraar de schade niet vergoeden. Daarom moet je altijd goed op blijven letten en netjes met je spullen om gaan. In veel gevallen kun je zelf immers veel doen om schade of diefstal te voorkomen. In de voorwaarden staat wat er wel en niet zal worden vergoed door de verzekeraar. Lees deze voorwaarden goed door. Ook staat hierin vermeld wat de bedragen van de vergoedingen. Je doet er dus goed aan om deze voorwaarden van te voren al goed door te nemen.

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je kiezen uit een doorlopende of een kortlopende verzekering. Een doorlopende reisverzekering verzekert je voor het hele jaar, dat is handig als je bijvoorbeeld meerdere keren per jaar weg gaat. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor de duur van je vakantie. Je moet dan de aankomst- en vertrekdatum doorgeven aan de verzekeraar als je naar Turkije gaat. Als je een basisverzekering hebt dan vergoedt deze verzekering in het buitenland het maximale tarief dat in Nederland ook zou gelden. In veel landen liggen de kosten van zorg hoger dan in Nederland, het verschil dat er optreedt zul je dus bij moeten betalen. Als je dit verschil gedekt wilt hebben doe je er goed aan om een dekking voor medische kosten erbij af te sluiten. Ook bij het beoefenen van gevaarlijke sporten tijdens je vakantie of reis doe je er goed aan om een aanvullende verzekering af te sluiten, een ongeluk zit immers in een klein hoekje.